top of page
Osteopatia hoitomuotona
Sanna Höhnle osteopatia hoitomuotona

“To find health should be the object of the osteopath. Anyone can find disease.”

- Andrew Taylor Still

Osteopatia hoitomuotona

Osteopatia on kokonaisvaltainen, manuaalinen eli käsin tehtävä hoitomuoto kehon erilaisiin toiminnallisiin häiriöihin, liikerajoituksiin, epätasapaino- ja  kiputiloihin. Osteopaattisen hoidon päämääränä on saavuttaa kehon tasapainotila, optimoida kehon toimintaa ja tukea hyvinvointia sekä terveyttä. Ihmistä hoidetaan kokonaisuutena ja pyritään hoitamaan oireiden syitä, ei vain poistamaan oireita. Osteopaatti on kuin salapoliisi, joka kyselemällä, tunnustelemalla ja tutkimalla etsii oireiden syytä ja pehmeästi ja hellästi eri tekniikoin ja lähetysmistavoin pyrkii palauttamaan kehon tasapainotilaan, jolloin keho itse alkaa parantamaan itseään. Osteopaattinen hoito on hyvin vaikuttavaa ja tehokasta, mutta silti lempeää.  

 

Osteopaatti on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on saanut koulutuksensa ammattikorkeakoulussa tai yksityisessä osteopatiakoulussa. Koulutus kestää noin 4 vuotta, ja siinä korostuu anatomian, fysiologian, erotusdiagnostiikan, lääketieteellisten aineiden, palpaation (käsillä tutkiminen) ja käytännön manuaalisen hoidon osaaminen. Osteopaatti myös auttaa asiakasta edistämään ja ylläpitämään terveyttään, hoitokäynniltä saat mukaasi kotiin neuvoja ja harjoitteluohjeita.

Osteopaattista hoitoa ohjaavat osteopatian ”perustajana” pidetyn A.T. Stillin periaatteet: keho on kokonaisuus, rakenne ja toiminta ovat jatkuvassa vuorovaikutussuhteessa ja keholla on luonnollinen pyrkimys puolustaa ja parantaa itsensä. Osteopaattinen hoito on hyvin kokonaisvaltaista, koko ihminen huomioidaan, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ihminen voi hyvin, kun keho, mieli ja sielu voivat hyvin. 

Milloin osteopaatille?
Sanna Höhnle - osteopaattinen hoito auttaa moneen vaivaan

Milloin osteopaatille?

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jokaisella ihmisellä pitäisi olla oma osteopaatti :-) Nykymaailman meno kuormittaa niin kehoamme kuin mieltämme, stressi on lähes jokaisen ihmisen arjessa mukana. Osteopaattinen hoito rentouttaa, palauttaa, ja auttaa kehoa ja mieltä saavuttamaan tasapainon, joka on hyvinvoinnin perusta. Osteopaattisesta hoidosta on apua moneen vaivaan.

 • Tuki- ja liikuntaelinongelmat

 • Selkä, niska-hartia-seudun ongelmat, polvi, olkapää, lonkka, yleensä nivelvaivat

 • Päänsärky, migreeni

 • Ruuansulatusvaivat (esim. ärtyneen paksusuolen oireyhtymä, närästys, ummetus)

 • Leukanivel- ja purentaongelmat 

 • Stressi

 • Pitkittyneet säryt ja kivut

 • Unettomuus ja univaikeudet

 • Astma/Hengitystieongelmat

 • Hermoston toimintahäiriöt

 • Systeemiset sairaudet – apua oireisiin (esim. fibromyalgia, reuma, autoimmuunisairaudet)

 • Raskausajan ja synnytyksen jälkeiset ongelmat

 • Vauvan itkuisuus, refluksi, vatsavaivat, imemisvaikeudet, kehon jännittyneisyys, yleinen levottomuus

 • Taaperon tai leikki-ikäisen uniongelmat, liikkumisvaikeudet, pitkittyneet hengitystietulehdukset, rauhattomuus

Osteopaattinen hoito vaikuttaa aina kokonaisvaltaisesti, vaikka päähuomio olisikin tietyn oireen hoidossa. Osteopaattisesta hoidosta on apua kaikenikäisille, myös erityisesti vauvat, lapset, raskaana olevat ja vanhukset hyötyvät osteopatiasta. 

Millaista on osteopaattinen hoito?
Minä osteopaattina
Sanna Höhnle - osteopatia sopii kaikenikäisille

Millaista on osteopaattinen hoito?

Osteopaattinen hoito on lempeää ja hellävaraista. Tilanteen mukaan mobilisoidaan niveliä, käsitellään lihaksia, sidekudoksia ja –kalvoja, pehmytkudoksia, käytetään nk. kraniaalisia tekniikoita, joiden avulla vaikutetaan kallon luihin, aivokalvoihin ja keskushermostoon, ja nk. viskeraalisia tekniikoita, joilla vapautetaan mm. sisäelinten ja kudosten liikettä. Tavoitteena on poistaa kipua, tehostaa hengitystä, parantaa kehon liikkuvuutta, nestekiertoa ja aineenvaihduntaa ja tasapainottaa hermoston toimintaa. Hoito on erittäin miellyttävää ja rentouttavaa. 

Minä osteopaattina

Olen unelma-ammatissani osteopaattina, jokainen asiakas, jokainen tilanne ja jokainen hoito on erilainen. Yksinkertaisesti rakastan työtäni ja suurin palkinto minulle on, kun voin auttaa ja helpottaa ihmisten oloa. Osteopaattina hoidan hyvin monitahoisesti ihmisten vaivoja. Itse uskon lempeyteen, kehon aistimiseen ja kuunteluun ja kokonaisvaltaiseen hoitoon. Hoidan aikuisia, lapsia, vauvoja, raskaana olevia ja juuri synnyttäneitä ja vanhuksia yhtä suurella innolla ja uteliaisuudella ja herkkyydellä. Olen myös imetysohjaaja. Tapani hoitaa on herkkä, aistiva ja lempeä ja käytän hoidossani pehmeitä tekniikoita ja biodynaamista, kraniaalista ja viskeraalista lähestymistapaa. Kohtaan jokaisen asiakkaan yksilönä ja teen parhaani auttaakseni asiakasta voimaan paremmin.

Löydät minut Valviran terveydenhuollon ammattihenkilöiden rekisteristä, JulkiTerhikistä nrolla:  24006589931

Halu oppia jatkuvasti uutta on osa persoonaani, olen mukana 9 vuoden biodynaamisen osteopatian koulutuksessa ja 6 vuoden biodynaamisen SOCK lasten osteopatia koulutuksessa. Lisäksi opiskelen osteopatian Master-tutkintoa Metropolia AMKK ja tällä hetkellä kirjoitan päättötyötä vanhusten osteopaattisesta hoidosta. 

bottom of page